вторник, 6 октомври 2009 г.

Sen Center

От две години Сен Център се занимава с организиране и преподаване на курсове по Тайландски масаж. Фирмата е създадена от Марина Василева и Деница Лилова с идеята да предадат това древно изкуството на повече хора. И двете пътуват до Тайланд през 2007г. и се срещат с едни от най- добрите преподаватели и майстор Пичет Бонтюм.





Първо посещават "Sunshine school" училището на Асокананда (Harald Brust). Неговата книга "The Art of Traditional Thai Massage" е първата книга за тай- масаж на език различен от тайландският. Дълги години той преподава и е оторизирал едни от най- известните учители по тайландски масаж на запад.

След това заминават при северното високопланинско племе Лахо, където учат в ретрит при Лаурино Бертели и Андреа Баглиони- преподаватели, който изучават и преподават повече от 15години тайландски масаж и йога.



Следващия курс е на юг в националния парк Као Сок. Отново в ретрит изучават тайните на тай масажа и практикуват ежедневно йога и медитация.



Около месец остават да учат при легендарния майстор Пичет Бонтюм, който оказва силно влияние върху стила им.



След завръщането си от Тайланд и двете започват усилено да практикуват. През 2007 Деница Лилова кани за първи път в България американската учитека Ананда Апфелбаум.

Курсове, които Сен Център провежда са изцяло насочени към практиката, тъй като това е най- добрият учител. Курсът се състои от две нива: първо ниво включва 30ч. обучение, в което се изучава историята на Тай-масажа и основни техники, като работа с длани и палци по енергийните линии, различни стречинг техники за отпускане на мускулатурата на краката и гърба, раздвижване на тазовата и кръстна област.
Второто ниво - 30ч. обучение, което включва изучаване на техниката "Blood stop", отпускане на мускулите на рамения пояс, разтягане на ръцете, и още много различни стречинг техники за цялото тяло.
Инфомация за следващия курс можете да намерите на www.sencenter.org

Няма коментари:

Публикуване на коментар