вторник, 13 септември 2011 г.

Курс по Тай- йога масаж

Курсът по тай-йога масаж е представен в две нива, всяко от който с по 25 часа практически занимания.

След завършване на второ ниво Вие ще сте усвоили над 100 техники в пет различни позиции, в които се намира получателя, а именно:

1. Позиция легнал по гръб - това е една от основните позиции с която започваме масажа. Тук се учим да отпускаме стъпалата, да мобилизираме глезенните връзки, работим с длани и палци по енергийните линии, което води до премахване на блокажите и балансиране на енергийния поток, учим различни стречинг техники за отпускане на мускулатурата на краката и раздвижване на тазовата област и кръста.
2. Странична позиция - тази позиция е много полезна за бременни жени и за хора, които не могат удобно да лежат на гръб дълго време. Тя е особено ефективна за работа с раменете и бедрата. Тук се учим да работим по енергийните линии на краката, техника за отпускане на мускулите на бедрото и кръста и една от най-мощните техники за работа върху енергийния баланс, работа по мускулите на гърба, около лопатките, усукване на гръбнака, разтягане и работа по енергийните линии на ръцете, различни стречинг техники за премахване на напрежението в таза, гърба и врата.
3. Позиция легнал по корем - обхваща работа по енергийните линии на задната част на бедрото, обработване на седалището, стречинг на краката, обработване на прасците, разтягане на гърба и корема, стречинг и работа с длани и палци по гърба, извиване на гърба назад (позиция кобра).
4. Позиция легнал по гръб с вдигнати крака - много забавна част от Тай-йога масажа, тъй като поставяме масажирания в много интересни пози, като краката му през по-голямата част са над нивото на главата. Така работим много добре за подобряване на кръвообращението, за кръста и гърба, като използваме основно стречинг техники за разтягане на задната и вътрешната част на бедрата.
5. Седяща позиция - това е последната позиция и е особено полезна за хора, които прекарват по-голямата част от деня си пред компютър или имат много стегнати рамене. Тук ударението пада върху работа с раменете и врата, като в тази позиция се учим как да премахнем напрежението в раменния пояс, врата и главата, прилагаме стречинг на ръцете и гърба.

Тренингът е изцяло с практична насоченост, като теорията ще бъде представяна по време на демонстрациите.

ЦЕНА - 400 лв. за ниво. Цената включва 25 астрономически часа практика и теория, както и помощни материали

КОГА



КЪДЕ

Център "Ананда", ул. Йоан Екзарх 10

Няма коментари:

Публикуване на коментар